Аналіз відсоткової динаміки погалузевого припливу іноземних інвестицій в економіку України - Негрич, О. (Схід, 2012)
У статті виконано погалузевий аналіз припливу іноземних інвестицій в економіку України за останні 10 років, а також сформована та проаналізована відсоткова динаміка припливу прямих іноземних інвестицій. Показано, що, попри наочний ріст абсолютних показників обсягу прямих іноземних інвестицій із роками практично в кожній галузі, відсоткова динаміка припливу інвестицій у цих же галузях має зовсім інший вигляд. Запропоновані рекомендації щодо вдосконалення механізмів залучення іноземного капіталу. Analysis of foreign investment inflow by sectors in Ukrainian economy during preceding 10 years is described in the article. Also percent inter-temporal changes in foreign investment inflow by sectors are formed and analyzed here. This analysis shows that in spite of foreign direct investment amount absolute figure vivid rise by years practically in every sector, percent inter-temporal changes in foreign investment inflow by these sectors look different. Also recommendations of involving investment policy improvement are proposed.