Формування ринку праці в Україні в 1991-2004 рр.: історичні особливості та наслідки - Алексєєв, С. (Схід, 2012)
У статті розглянуті основні економічні, соціальні, правові та інші передумови та фактори, що обумовили історичні особливості формування внутрішнього ринку праці в Україні в 1991- 2004 роках. Головну увагу автор приділяє ринковим змінам у сфері соціально-трудових відносин. Проаналізовані історичні передумови, тенденції, напрями та особливості становлення національного ринку праці в перехідний період. Ключові слова: Україна, перехідний період, ринкова The article describes the main economic, social, legal and other conditions and factors that provided the historical features of forming of internal labour market in Ukraine in 1991-2004. The author focuses on the market changes in the field of social-labour relations. The author analyzes the historical pre-conditions, tendencies, trends, features and consequences of forming of national labour market during the transition to market economy period.