Греко-католицька церква як національна суспільна інституція Галичини та її маєтності в 20-30-х роках ХХ ст. - Гайдукевич, О. (Схід, 2012)
Стаття присвячена дослідженню греко-католицької церкви як української національної
інституції: подається коротка історія церкви, показана її роль у суспільному житті Галичини.
У статті характеризуються маєтності ГКЦ в 1920-1930 роках, наводяться їх обсяги, доводиться той факт, що церква у ХХ ст. мала реальну основу для ведення власної природоохоронної діяльності в краї. The article is devoted to investigation of Greek-Catholic Church as Ukrainian national church: it presents the short
history of Church and shows its role in the social life of Galicia. Also, the article characterizes the estate of Greek-
Catholic Church in 1920-1930-ies, describes its size, and proves the fact that the Church in XX century had a real
foundation for carrying out its own activity concerning ecological security in the region.