Пропагандистська діяльність німецьких антифашистів напередодні та під час вступу Червоної Армії на територію Європи (1944-1945 рр.) - Куцька, О. (Схід, 2012)
У статті проаналізовано висвітлення прорадянських та антивоєнних пропагандистських
заходів основних течій німецького антифашистського руху в 1944 - 1945 роках (антифашистів
із військовополонених німців у СРСР та антинацистських груп, що складалися з громадян
Німеччини та інших країн Європи) у радянській історіографії та архівних документах Міноборони СРСР. На думку автора, тенденцію опису заходів та подій того часу можна узагальнити тезою: хоча німецьким антифашистам не вдалося масово підняти населення на повстання проти гітлерівського режиму, вони зробили вагомий внесок у справу розгрому націонал-соціалізму, не тільки врятувавши значні історичні цінності світової ваги, але й змінивши
деякі ціннісні установки самих німців. The work analyzes pro-Soviet and anti-war propaganda measures of major currents of German anti-fascist movement
in the years 1944 - 1945.