Періодичні видання русофільських товариств Галичини другої половини ХІХ - початку ХХ ст. - Шологон, Л. (Схід, 2012)
У статті аналізується зміст наукових та популярних періодичних видань русофільських товариств Галичини другої половини ХІХ - початку ХХ ст. Вони дозволяють простежити основні аспекти діяльності громадських організацій русофільського спрямування, з'ясувати їх роль у національному русі українців Галичини впродовж зазначеного часового проміжку. The article analyses the content of scientific and population periodicals editions of rusofilskykh societies in Galicia at the second half of the 19th - the beginning of 20th centuries. They allow to retrace the most important aspects activities of rusofilskykh societies, to find out their role of the national movement of Ukrainians in Galicia in the noted stretch of time.