Аспекти сприйняття поняття "ungrund" у філософському вченні М. О. Бердяєва - Савонова, Г. (Схід, 2012)
У статті розглянуто специфіку сприйняття поняття "Ungrund" у філософському вченні
М. О. Бердяєва. Проведені порівняльні паралелі теоцентристських ідей Я. Бьоме та М. Бердяєва, розкриваються поняття безосновності Бога й свободи. Аналізується нове розуміння
ідеї добра і зла, що склалось у філософії свободи М. Бердяєва. Установлено, що диференціація безосновної свободи виступає головним імпульсом для усвідомлення всієї абсолют-
ності свободи. In this article is speaking about the specific of perception the concept "Ungrund" in philosophical studies of
М.О.Berdiaev. There is also a comparison of J.Beme's teo-of-centre concept doing on about concept of God's and
Freedom's unfoundation. In this article it is analyzed new understanding of concepts of Evil and Good that had composed
in N.Berdiaev's philosophy of Freedom. It is ascertained that differentiation of unfoundation Freedom that is main
impulse for understanding the whole positiveness of Freedom.