Зростання соціальної відповідальності як об'єктивна закономірність цивілізаційного поступу - Шибко, О. (Схід, 2012)
У статті автор обґрунтовує ідею, що зростання соціальної відповідальності є об'єктивною закономірністю розвитку суспільств. Для цього він представляє історію людства як еволюційну зміну форм соціальної повідальності та на цій основі формулює закон зростання соціальної відповідальності, змістом якого є перехід історичної необхідності в потребу для кожного суб'єкта соціальних відносин вільно обирати оптимальний варіант поведінки й діяльності в інтересах прогресивного розвитку суспільства. The article substantiates the idea that the growth of social responsibility is an objective law of development of societies. For this, he presents the history of mankind as an evolutionary change in forms of social responsibility and on this basis to formulate the law of increasing social responsibility, the content of which is to move the historical necessity of the need for each subject of social relations free to choose the best option and conduct activities for the progressive development of society.