Применение новых технологий при консервативной миомэктомии у женщин репродуктивного возраста - Чайка, К.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Метою роботи є перевірка ефективності органозберігаючого хірургічного лікування пацієнток з
міомою матки репродуктивного віку. Удосконалена методика операції консервативної міомектомії за
рахунок стерильного біопластичного колагенового матеріалу зі збереженою волокнистою структурою.
Запропонована модифікація методики консервативної міомектомії істотно знижує тривалість
оперативного втручання, об’єм крововтрати, термін перебування хворих в стаціонарі, зменшує
частоту інтра- і післяопераційних ускладнень. The aim of this work was evaluation of efficacy organ-saved surgical treatment in women of reproductive
age with myoma. New technic of conservative myomectomy has been applied. Sterile bioplastic collagenic
material has been used. It has been established that this modified surgical method has reduced duration of
interference, haemorrhage volume and frequency of intra and postoperative complications.