Некоторые показатели эндогенной интоксикации в динамике физиологической беременности и раннем послеродовом периоде - Чермных, С.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Вивчено динаміку рівня молекул середньої маси в сироватці крові і вміст плазменного ендотоксину грамнегативних бактерій в динаміці розвитку неускладненої вагітності та ранньому післяпологовому періоді. Виявлені ознаки фізіологічної ендотоксінемії, найбільш виражені у третьому триместрі вагітності та післяпологовому періоді, що можна розцінювати як адаптаційну реакцію організму до змінених умов. It was studied the dynamics of the level of middle mass molecules in blood serum and content of plasma endotoxin of gram-negative bacteria in dynamics of uncomplicated pregnancy and early postpartum period. Was found the signs of physiological endotoxinemiya, most pronounced in the third trimester of pregnancy and the postpartum period, which can be regarded as adaptative reaction of organism to the changing conditions.