Комплексное органосохраняющее лечение больных репродуктивного возраста с односторонним тубоовариальным абсцессом - Чурилов, А.В.; Кушнир, С.В.; Джеломанова, С.А.; Самсонова, В.В.; Жуковская, И.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Запропоновано комплексне органозберігаюче лікування хворих репродуктивного віку з
одностороннім тубооваріальним абсцесом при застосуванні біологічного зварювання тканини і
препарату Дистрептаза. В дослідження ввійшло 80 пацієнток репродуктивного віку з одностороннім
тубооваріальним абсцесом. В процесі дослідження виявлено достовірне покращення перебігу
післяопераційного періоду в групі хворих з застосуванням біологічного зварювання тканини і препарату
Дистрептаза. It is offered complex treatment at which is kept an organ of the patient.s reproductive age with unilateral
tuboovarian at application of biological welding of a tissue and preparation Distreptase. In research have come
80 patients of reproductive age with unilateral tuboovarian abscess. During research the authentic improvement
of current of the postoperative period in group of the patients with application of biological welding of a tissue
and preparation Distreptase is revealed.