Применение микробной взвеси в моделировании хронического воспаления придатков матки - Чурилов, А.В.; Кушнир, С.В.; Попандопуло, А.Д.; Казначеева, Н.Г.; Третьякова, Л.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
В статті представлено метод моделювання хронічного запалення придатків матки із застосуванням мікробної суспензії, отриманої з виділяємого цервікального каналу у хворих з тубооваріальними абсцесами. Виявлені морфологічні (макро- і мікроскопічні) зміни дозволяють констатувати, що у всіх тварин характер запальних змін ідентичний. Зроблена мікробна суспензія дозволяє дотриматися чистоти експерименту, тому що всім експериментальним тваринам вводиться однакова кількість мікробних тіл, отриманих у однієї і тієї ж хворої із хронічним запаленням придатків матки. In clause the method of modeling of a chronic inflammation of uterine appendages with application of a microbial suspension received from separated of the cervical canal at the patients with tuboovarian abscesses is submitted. Revealed morphological (macro- and microscopic) changes allow to ascertain, that at all animals the character of inflammatory changes is identical. Prepared the microbic suspension allows to observe cleanliness of experiment, as all experimental animals enters identical amount of microbic bodies received at the same patient with a chronic inflammation of uterine appendages.