Клинико-иммуннологические особенности и оптимизация подходов к терапии постгистерэктомического синдрома - Щербина, Н.А.; Лазуренко, В.В.; Мерцалова, О.В.; Скорбач, Е.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
У статті представлено дані обстеження клініко-імунологічного статусу 60 жінок з постгістеректомічними розладами і визначено оптимальні патогенетичні підходи до терапії. Встановлено сильний кореляційний зв’язок між клініко-гемодинамічними змінами та гормонально-імунологічним станом пацієнток. Визначено, що включення іммунокорректорів в комплекс лікування жінок з постгістеректомічним синдромом може забезпечити оптимізацію клінічного статусу, імунологічного балансу і лежить в основі успішної лікувально-профілактичної програми для даної категорії хворих. In the article represented these inspections of clinico-immunological status 60 women with after hysterectomy disorders and certainly optimum pathogenetic tactic to therapy. The closely-coupled correlation interface is set between the clinical and hemodinamic changes, hormonal and immunological status of patients. Certainly that including of immunocorrection therapy in the complex of treatment of women with after hysterectomy syndrome can provide optimization of clinical and immunological status. This method is in basis of the successful therapy program for this category of patients.