Свойства нанокристаллических материалов на основе нитрида титана - Згалат-Лозинский, О.Б.; Рагуля, А.В.; Дуб, Н.В. (Наноструктурное материаловедение, 2010)
На примере нитрида титана проведена теоретическая оценка связи размеразерен и твердости наноматералов. Исследованы механические свойства нанокристаллической керамики на основе нитрида титана в диапазоне температур 20–1600 °С. На прикладі нітриду титану здійснено теоретичну оцінкузв’язку розміру зерен і твердості наноматералов. Досліджено механічні властивості нанокристалічної кераміки наоснові нітриду титану в діапазоні температур 20–1600 °С. On the example of titanium nitride the theoretical estimation of grains size – hardness relationship for nanomaterials has been revealed. Mechanical properties of TiN-based nanocrystalline ceramics in the temperatures range of 20–1600 °С were investigated.