Магніточутливі наноструктури ендогенного походження у клітинах карциноми Ерліха - Чехун, В.Ф.; Горобець, С.В.; Горобець, О.Ю.; Демяненко, І.В. (Наноструктурное материаловедение, 2011)
Пухлинні клітини карциноми Ерліха, вихідні та піддані впливу постійного магнітного поля індукцією 160 мТл протягом 15 хв і 1 год, досліджено методом магнітно-силової мікроскопії задля детекції структурної організації магнітної фазиендогенного походження. На кожній клітині, експонованій у магнітному полі, виявлено утворення численних магніточутливих елементів, зібраних у ланцюжки різної довжини. Опухолевые клетки карциномы Эрлиха, исходные и подвергнутые влиянию постоянного магнитного поля индукцией 160 мТл в течение 15 мин и 1 ч, исследованы методом магнитно-силовой микроскопии для детекции структурной организации магнитной фазы эндогенного происхождения. На каждой клетке, экспонированной в магнитном поле, выявлено образование многочисленных магниточувствительных элементов, собранных в цепочки разной длины. In this work were investigated Ehrlich carcinoma, which were cultivated without magnetic field, and the cells that were exposed in magnetic field with magnetic induction near 160 mT during 15 min and 1 h by magnetic-force microscopy for the detection of organizasion of magnetic phase of endogenous origin. During the investigation were detected that every cell that were exposed in magnetic field had many magnetosensitive elements of endogenous origin. This elements were organized in long and short chains.