Допплерометрическое исследование при неосложненной беременности - Бородай, И.С.; Лупояд, В.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Застосування сучасних високотехнологічних методів дослідження (ультразвукове,
доплерометричне) дозволяє визначити закономірності формування системи матково-плацентарного
і плодово-плацентарного кровообігу. Доплерометричні дослідження при неускладненій вагітності
дозволяють виявити щільний зв’язок між характером кровотоку в жовтковому мішку і становленням
гемодинаміки в міжворсинчастому просторі і артерії пуповини плоду, а також визначити основні
етапи становлення центральної гемодинаміки плоду впродовж неускладненої вагітності. Application of modern highly technological methods of research (ultrasonic, doplerometric) allows to
define conformities to law of forming of the system uterus-placenta and fetal-placenta to circulation of blood.
The Dopplerometric research at the uncomplicated pregnancy allow to expose close intercommunication
between character of blood stream in a yolk-bag and becoming of hemodynamics in intervillous space and
artery of umbilical cord of fetus, and also to define the basic stages of becoming of central hemodynamics of
fetus during the uncomplicated pregnancy.