Эффективность использования Декапептила-депо в комбинации с консервативной миомэктомией у женщин репродуктивного возраста с лейомиомой матки - Вдовиченко, Ю.П.; Куземенская, М.Л. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Метою роботи з’явилося підвищення ефективності органозберігаючого хірургічного лікування
пацієнток з міомою матки репродуктивного віку, удосконалюючи методику операції консервативної
міомектомії. Запропонована модифікація методики консервативної міомектомії суттєво знижує
тривалість оперативного втручання, обсяг крововтрати, зменшує частоту інтра- та післяопераційних
ускладнень. Що обумовлює доцільність його застосування в практичній оперативній гінекології при
виконанні органозберігаючої операції на матці. The aim of the work is to increase the efficacy of organ preserving surgical treatment in reproductive
patients with hysteromyoma by the operation technique improving at conservative hysteromyoma. The
suggested modification of the conservative hysteromyoma technique significantly decreases the surgical
intervention duration, blood loss volume, length of hospital stay, decreases the frequency of intra- and
postoperative complications, it shows the appropriateness of its using in practical operative gуnecology at
organ preserving uterine operation doing.