Корреляция лактобациллярной флоры и облигатно- анаэробных микроорганизмов влагалища у беременных с бактериальным вагинозом - Воронин, К.В.; Чуйко, В.И.; Бен Саада Нахла (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Проведено дослідження 50 вагітних репродуктивного віку, із них 30 – з бактеріальним вагінозом та 20 здорових вагітних. Застосовувалась ПЛР-діагностика піхвового вмісту у реальному маштабі часу за допомогою системи «Фемофлор-16». Встановлена чітка кореляція між лактобацилярною (r = -0,41), факультативно-анаеробною ( r = -0,3) та облігатно-анаеробною (r = -0,6) мікрофлорою в діагностиці бактеріального вагінозу у вагітних. Проведено дослідження 50 вагітних репродуктивного віку, із них 30 – з бактеріальним вагінозом та 20 здорових вагітних. Застосовувалась ПЛР-діагностика піхвового вмісту у реальному маштабі часу за допомогою системи «Фемофлор-16». Встановлена чітка кореляція між лактобацилярною (r=- 0,41), факультативно-анаеробною (r = -0,3) та облігатно-анаеробною (r = -0,6) мікрофлорою в діагностиці бактеріального вагінозу у вагітних. Investigation of 30 pregnants with bacterial vaginosis and 20 healthy pregnant has been performed. PLR-diagnostic of vaginal contents in real time using system «Femoflor-16» has been made. Clear correlation between lactobacillus flora (r = -0,41), phacultativ . anaerobic (r = -0,3) and obligatory . anaerobic (r = -0,6) has been found in diagnostics of bacterial vaginosis in pregnant.