Антенатальная диагностика тощей пуповины - Гагаев, Ч.Г.; Ермакова, О.А.; Орлова, Ю.В.; Жарикова, Е.С.; Тежаева, М.Б. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Дефіцит вартонової драглі (тонкої пуповини) призводить до достатньо великої кількості ускладнень
як під час вагітності, так і під час пологів, у зв’язку з чим антенатальна діагностика даної аномалії
пуповини представляє особливу цінність. У статті наведена методика та критерії антенатального
виявлення тонкої пуповини. Warton's jelly deficiency (lean umbilical cord) results in a number of antenatal and intranatal complications,
so antenatal detection of this umbilical cord anomaly is really valuable. The method and diagnostic criteria for
lean umbilical cord detection are represented in the article.