Фронтирные элиты и проблема стабилизации границ Российской и Османской империй в первой трети ХVІІІ в.: деятельность кубанского сераскера Бахты-Гирея - Грибовский, В.; Сень, Д. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2010)
У статті розглядається діяльність кубанського сераскера Бахти-Гірея як одного з найвпливовіших представників фронтирних еліт, котрі
протидіяли процесові стабілізації кордонів Російської та Османської
імперій у першій третині ХVІІІ ст. В статье рассматривается деятельность кубанского сераскера
Бахты-Гирея как одного из влиятельных представителей фронтирних
элит, которые противодействовали процессу стабилизации границ Российской и Османской империй в первой трети XVIII в. The article examines Kuban serasker Bakhty-Giray’s activity as one of the
most influential representative of frontier elites, who counteracting the process
of regulation of borders between the Russian and Ottoman Empires in the first
third of the XVIII century.