Уявна війна з реальним ворогом: плани збройного протистояння з Османською імперією у публіцистиці Речі Посполитої середини ХVІ – середини ХVІІ ст. - Пилипенко, В. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2010)
В статті на основі політичної публіцистики Речі Посполитої середини XVI — середини XVII ст. розглядаються плани можливої війни з
Османською імперією. Визначаються їх специфічні та загальні риси. В статье рассматриваются планы возможной войны с Османской
империей на основе политической публицистики Речи Посполитой средины
XVI — средины XVII вв. Определяются их специфические и общие черты. The article is dedicated to the possible plans of war with the Ottoman
Empire on the bases of political journalism of the Polish–Lithuanian
Commonwealth in the middle of XVI—the middle of XVII cc. Their special and
general features are determined.