Дослідження українського історичного процесу раннього нового часу в Інституті історії України НАН України (90-ті роки ХХ — перша декада ХХІ ст. - Матях, В. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2011)
В пропонованій розвідці зроблено спробу узагальнити науковий доробок
вчених Інституту історії України НАН України протягом 90-х років XX—початку ХXI ст. в царині дослідження українського історичного процесу
раннього нового часу. В предлагаемой студии предпринято попытку систематизировать
научные достижения ученых Института истории Украины НАН Украины
в течение 90-х годов XX — начала ХXI вв. в области исследования
украинского исторического процесса раннего нового времени. In paper have been investigated works of historians of Institute of History
of Ukraine of National Academy of Science of Ukraine in 90-s of 20th century—
the first decade of 21th century. The author analyzed Ukrainian historical process
of Early Modern Time.