Вплив праворозуміння на становлення та розвиток інститутів сучасного муніципального права - Батанов, О.В. (Альманах права, 2011)
У статті висвітлюються актуальні проблеми становлення муніципального права та його інститутів зточки зору різних типів праворозуміння. Показаний діалектичний взаємозв’язок між відповідними типами праворозуміння та основними концепціями про походження місцевого самоврядування. В статье освещаются актуальные проблемы становления муниципального права и его институтов сточки зрения разных типов правопонимания. Показана диалектическая взаимосвязь между соответствующими типами правопонимания и основными концепциями о происхождении местного самоуправления. In the article are analyzed the actual problems of municipal law and its institutions in terms of different types of legal understanding. The dialectical connection between the following types of law understanding and basic concepts about the origin of the local government is shown.