Нормативно-правовий зміст та конструктивне значення поняття суспільного договору - Кабанець, Н.І. (Альманах права, 2011)
У статті поняття суспільного договору аналізується з гносеологічних та теоретико-юридичних позицій. Вказується на можливість використання такого поняття при конструктивному моделюванні у правовій реальності. В статье понятие общественного договора анализируется с гносеологических и теоретико юридических позиций. Указывается на возможность использования такого понятия при конструктивном моделировании в правовой реальности. In the article are analyzed the concept of the public contract from gnoseological and theoretical legal positions. It is underlined possibility of use of such concept at constructive modeling in a legal reality.