Оценка состояния плода при его задержке внутриутробного развития - Слюсарь, Т.И.; Белоусов, О.Г.; Джеломанова, О.А.; Пилипенко, О.Н.; Левченко, И.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
В роботi наведено дiагностичнi та прогностичнi критерiї оцiнки стану плода у жiнок з затримкою
внутрішньоутробного розвитку плода (ЗВРП). Пiдкреслюється, що доплерометричне дослiдження
матоково-плодово-плацентарного кровообiгу дозволяє обўєктивно оцiнити стан плода, розробити
диференцiйованi напрямки у лiкуваннi, визначити оптимальний термiн та засiб родорозрiшення вагiтних
iз ЗВРП. In papers the ultrasonic diagnostic and prognostic criteria of an estimation of a fetus state are reduced.
Dopplerograhy of uterus-placenta-fetus circulation state is allows to estimate objective a fetus state, to
develop the differentiated approaches to treatment, to define the optimal terms and methods of a delivery
pregnant with fetal growth retardation.