Дифференцированный подход к лечению гиперпластических процессов эндометрия у женщин в репродуктивном возрасте - Траилина, О.С.; Шаповал, Н.Л.; Луценко, Н.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Проведене дослідження виявило, що в 61% випадків діагностується поліпоз ендометрія, в 18% гіперплазія ендометрія. У 40-45% хворих спостерігається відсутність експресії рецепторів до стероїдних гормонів в ендометрії, що обумовлює виникнення рецидивів гіперпластичного процесу. Інфекції TORCH- комплексу, запалення, травми ендометрія призводять до зміни рецепторного апарату та процесів проліферації в ендометрії. Лікування ендометріальної гіперплазії має проводитись з урахуванням всіх етіопатогенетичних механізмів розвитку захворювання. Endometrial polyps were found in 61% of women, while endometrial hyperplasia . in 18%. In 40-45% no steroid receptors were expressed in endometrim which leads to hyperplasia relapse. TORCH-infections, inflammations, endometrial trauma influence receptor apparatus, proliferation in the endometrium. Treatment of endometrial hyperplasia should be performed according to its pathogenetic mechanisms of development.