Гормональная коррекция у больных после оперативной лапароскопии по поводу трубно-перитонеального бесплодия - Фролов, С.С.; Чайка, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Проаналізовано результати хірургічного лікування 162 пацієнток віком від 22 до 41 років.
Застосовували комбінацію методів вимірювання базальної температури протягом трьох послідовних
менструальних циклів, фолікулометрію, сечові тести на овуляцию SOLO та дослідження цервікального
числа за Insler. Лише у 21% пацієнток відмічався адекватний фолікулогенез, 2/3 пацієнток мали потребу
в додатковій гормональній корекції препаратами Фемостон 1/10, Дуфастон або ХГл залежно від типу
порушень. The results of surgery treatment of 162 patients at the age from 22 to 41 years old were analized The
combined method of ovulation control was applied . measuring of basal temperature during the 3 last consistent
menstrual cycle, folliclemetria, tests of ovulation named SOLO. and the determination of cervical number
was done. 21% of patients had an adequate folliclegenesis, 2/3 of the patients need an additional hormonal
correction by Femoston 1/10, Dufaston or HCG.