Свинец в биосредах здоровых женщин репродуктивного возраста - Чурилов, А.В.; Соловьёва, Е.А.; Козлов, К.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Спектрометричнo вивчено зміст і розподіл свинцю у біосередовищах здорових жінок у різні періоди репродуктивного життя (від 17 до 46 років). Показано, що у плазмі крові, цервіко-вагінальному секреті та у менструальній рідині відзначається зростання концентрації свинцю протягом усього досліджуваного періоду репродукції. Найбільш виражене зростання концентрації металу було виявлено у менструальній рідині жінок від 37 до 46 років. By means of spectrometric analysis, it was studied the content and distribution of lead in biological media of healthy women in different periods of reproductive life (from 17 to 46 years). The increase in the concentration of lead during the whole studied reproductive period was observed in tested biological media (blood plasma, cervicovaginal secretion and menstrual fluid). The highest increase of metal content was found in menstrual fluid of women aged from 37 to 46 years.