Деякі теоретичні питання реалізації природного права - Львова, О.Л. (Альманах права, 2011)
У статті досліджуються деякі питання дії та реалізації естественного права. Вказується на відсутність часових і просторових меж буття та дії природного права.Підкреслюється, що дієвість права позитивного значною мірою залежить від впливу на нього права природного, ефективність реалізації якого полягає, зокрема, у його моральних засадах та соціальній направленості. В статье исследуются некоторые вопросы действия и реализации природного права. Указывается на отсутствие временных и пространственных границ бытия и действия природного права. Подчёркивается,что действенность права позитивного определённым образом зависит от влияния на него права природного, эффективность реализации которого заключается, в частности,в его нравственном содержании и социальной направленности. In the article are examined some questions of action and realization of natural right. Specified on absence of temporal and spatial scopes of life and action of natural right. It is underlined that effectiveness of right positive definitely depends on influence on him of right natural, efficiency of realization of which consists, in particular, in his moral maintenance and social orientation.