Течение беременности и родов у суррогатной матери 55 лет (клинический случай) - Рубан, Н.К.; Спорыш, В.Г.; Лоскутова, Т.А.; Авксентьев, О.О.; Кравченко, Ю.Ф. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
У статті відображено клінічний случай спостереження за перебігом вагітності, пологів у сурогатної матері 55 років. Динамічне спостереження за станом матері та плодів дозволили виносити й успішно завершити вагітність. Слід пам’ятати, що вагітні даної вікової групи формують групу високого ризику по виникненню гіпотонічних кровотеч, що вимагає готовності медичного персоналу. The article says about the clinical case of the observation under the pregnancy and labor in the surrogate mother aged 55. Dynamic monitoring of maternal and fetal allowed to make and successfully complete the pregnancy. Keep in mind that pregnant women in this age group form a group of temple risk of development of hypotonic bleeding that requires the willingness of medical staff.