Роль дендритных клеток в развитии эндометриоз-ассоциированного бесплодия - Запорожан, В.Н.; Маричереда, В.Г.; Димитрова, Н.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
У даному огляді літератури викладені сучасні тенденції розвитку уявлень про вплив місцевого
імунітету на формування імунних аспектів безплідності у жінок, що страждають на ендометріоз.
Розглянута участь у вищезазначеному дендритних клітин, фенотип і функціональна активність яких
здатні змінюватися під впливом статевих гормонів. The influence of local immunity on the immune response at the infertile females, suffering from
endometriosis is discussed in a current review. It is shown that dendritic cells which are able to modify their
phenotype and functional activity under the influence of sex hormones may participate in pathogenesis of
endometrios-associated infertility.