Доктринальні джерела права на різних історичних етапах розвитку романо-германської і англосаксонської правових систем - Гордимов, А.В. (Альманах права, 2011)
В статті розглядаються питання місця і ролі доктринальних джерел в загальній системі джерел права та особливостей їх реалізації в романо-германській та англосаксонській правових системах, зокрема,на різних історичних етапах розвитку. Обґрунтовано, що в сучасних умовах глобалізації розвиток доктринальних джерел права відбувається, перш за все, в напрямку забезпечення прав і свобод. В статье рассматриваются вопросы места и роли доктринальных источников в общей системе источников права и особенностей их реализации в романо-германской и англосаксонской правовых системах, в частности, на различных исторических этапах развития. Обоснованно, что в современных условиях глобализации развитие доктринальных источников права происходит, прежде всего, в направлении обеспечения прав и свобод. In the article are considered questions of place and role doctrine sources in the general legal system and features of their realization in the Romano-German and Anglo-Saxon legal systems in particular, at various historical stages of development. Soundly that in modern conditions of globalization development doctrine right sources occurs, first of all, in a direction of maintenance of the rights and freedom.