Аналіз відпрацювання породоруйнівного інструменту при бурінні свердловин на нафтогазових родовищах України - Коцкулич, Я.С.; Мрозек, Є.Р.; Яремійчук, Я.С. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2011)
Проведено аналіз результатів відпрацювання породоруйнівного інструменту вітчизняного та імпортного виробництва при бурінні свердловин на нафтогазових родовищах України. Подані порівняння показників роботи бурових трьохшарошкових та твердосплавних доліт фірми «Kingdrelm», «Reed Hycalog», «Smith tool», «Hughes», «Ulterra», ВАТ «Волгабурмаш». Проведен анализ результатов отработки породоразрушающего инструмента отечественного и импортного производства при бурении скважин на нефтегазовых месторождениях Украины. Поданы сравнения показателей работы буровых трехшарошечных и твердосплавных долот фирмы “Kingdrelm”, “Reed Hycalog”, “Smith tool”, “Hughes”, “Ulterra”, ОАО "Волгабурмаш". It has been analyzed the results of drill bits working off that produced in national and in foreign countries while drilling oil and gas wells on Ukraine fields. It has been given the comparison of three milling cutters and hard-alloy drill bits work indexes of such companies as “Kingdrelm”, “Reed Hycalog”, “Smith tool”, “Hughes”, “Ulterra”,Public Joint-stock company "Volgaburmash".