Аналіз ефективності функціонування підшипників відкритих опор тришарошкових бурових доліт - Яким, Р.С. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2011)
Встановлено, що на інтенсивність руйнування відкритих опор шарошкових доліт суттєво впливають процеси проковзування і перекошування роликів великого підшипника в ділянці переходу «навантажена сторона – ненавантажена сторона». Опори в процесі роботи повинні забезпечувати якомога тривало мінімальні значення зазорів і биття (особливо торцевого) шарошки. Установлено, что на интенсивность разрушения открытых опор шарошечных долот существенно влияют процессы проскальзывания и перекос роликов большого подшипника в участке перехода «нагруженная сторона - ненагруженную сторона». Опоры в процессе работы должны обеспечивать как можно длительно минимальные значения зазоров и биений (особенно торцевой) шарошки. Sliding and warping of rollers in opened bearings of three-cone rock bits can be avoided by using coordinated running of bearings and providing with minimum values of clearances and beating (especially butt end beating) of the cone as to arm pin. Directions of efficiency increase of ball bearing and axle one of bearings sliding are defined.