Вплив бору на міцність та термостабільність алмазних порошків, синтезованих в системі Mg–Zn–B–C - Чернієнко, О.І.; Бочечка, О.О.; Косенчук, Т.О.; Ільницька, Г.Д. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2011)
Для алмазних порошків, синтезованих в системі Mg–Zn–B–C, досліджено залежність показника міцності від концентрації бору в шихті до і після термообробки та розраховано коефіцієнти термостабільності. Показано, що крива залежності показника міцності має мінімум (при концентрації бору 20 % ат.), а коефіцієнт термостабільності збільшується з підвищенням концентрації бору. Для алмазных порошков, синтезированных в системе Mg–Zn–B–C, исследовано зависимость показателя прочности от концентрации бора в шихте до и после термообработки и рассчитанные коэффициенты термостабильности. Показано, что кривая зависимости показателя прочности имеет минимум (при концентрации бора 20 % ат.), а коэффициент термостабильности увеличивается в повышением концентрации бора. Dependence of an indicator of durability on the boron concentration in the mixture for diamond powders synthesized in the Mg-Zn-B-C studied before and after heat treatment. It was studiet that the curve of dependence of an indicator of durability has a minimum (at a concentration of 20% boron (at.)), but the thermal stability increases with the concentration of boron.