Система моніторингу і управління процесом електроспікання КАМ на металевій зв’язці - Подоба, Я.О. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2011)
Розроблена комп’ютеризована система моніторингу та керування процесом інтенсивного електроспікання, за допомогою якої було досліджено процеси ущільнення та консолідації порошкових композитів. Досліджено вплив тиску та щільності електричного струму на кінетику усадки композитних алмазовмістних матеріалів. Разработана компьютеризированная система контроля и мониторинга процесса интенсивного електроспекания с помощью, которой были исследованы процессы уплотнения и консолидации порошковых композитов. Исследовано влияние давления и плотности электрического тока на кинетику усадки композитных алмазосодержащих материалов на кобальтовой связке. The computer-aided monitoring and control system for the intensive electro sintering technology has been developed. It provides studying the densification and consolidation of composite powder compacts due to intensive thermobaric loading. An effect of pressure and current density on the densification kinetics of diamond containing composite material with cobalt matrix has been investigated.