Дослідження протизносних властивостей палив оброблених електричним полем за схемою трибоконтакту «циліндр – площина» - Бурикін, В.В.; Трофімов, І.Л.; Захарчук, В.П. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2011)
Розроблено методику випробувань протизносних властивостей палив та малов’язких рідин, оброблених електричним полем за схемою трибоконтакту «циліндр – площина». За розробленою методикою досліджено вплив електричного поля на протизносні властивості малов’язких мастильних середовищ. Разработана методика испытаний противоизносных свойств топлив и маловязких жидкостей, обработанных электрическим полем за схемой трибоконтакта «цилиндр – плоскость». За разработанной методикой исследовано влияние электрического поля на противоизносные свойства маловязких смазочных сред. The method of tests antiwear properties of fuels and littleviscid liquids is developed treated the electric field after chart tribocontact «cylinder is a plane». After the developed method influence of the electric field is investigational on antiwear properties of littleviscid lubricating environment.