Проблеми законності в контексті розмежування права та закону - Кравчук, К.П. (Альманах права, 2011)
У статті досліджується зміст поняття законност і в історичному аспекті, а також з позиції сучасної науки теорії держави та права, його значення для формування правової держави. Методологічною основою дослідження поняття законності виступає концепція розмежування права і закону. В статье исследуется содержание понятия законности в историческом аспекте, а также с позиции современной науки теории государства и права, его значение для формирования правового государства. Методологической основой исследования понятия законности выступает концепция разграничения права и закона. In the article are considered the meaning of legality concept in historical aspect, and also from a position of a modern science theory of the state and the right, its value for lawful state formation. As a methodological basis of the research legality is the concept of the right and the law acts differentiation.