Організаційно-правові засади судового співробітництва в Європейському Союзі - Грицаєнко, Л.Л. (Альманах права, 2011)
В статті досліджується нормативна база, на основ і якої здійснюється співробітництво судових органів країн-учасниць Європейського Союзу, аналізується діяльність Європейських судових мереж та Євроюсту, які сприяють судовому співробітництву. В статье исследуется нормативная база, на основании которой осуществляется сотрудничество судебных органов государств- участников Европейского Союза, анализируется деятельность Европейских судебных сетей и Евроюста, которые содействуют судебному сотрудничеству. In this article are reserved juridical base on which are realized a cooperation of the judicial authorities of the members of European Union. It is analyzed the activity of European Judicial Network and European Justice which assist the development of judicial cooperation.