Теоретичні підходи щодо тлумачення норм міжнародного права в сучасних умовах - Молибога, М.П. (Альманах права, 2011)
У статті розглядаються теоретичні підходи щодо тлумачення норм міжнародного права в сучасних умовах. Тлумачення норм міжнародного права представляє собою з’ясуванням змісту норми, її мети, завдань в певній ситуації та у світлі загальних принципів права. Обґрунтовується, що тлумачення міжнародних правових норм у процес і їх застосування сприяє усуненню недоліків та помилок, що були
допущені при їх створенні. В статье рассматриваются теоретические подходы относительно толкования норм международного права в современных условиях. Толкование норм международного права является выяснением содержания нормы,ее цели, задачи в определенной ситуации и в свете общих принципов права. Обосновывается, что толкование международных правовых норм в процессе их применения способствует устранению недостатков и ошибок, допущенных при их создании. In the article are considered theoretical approaches to the international law interpretation under modern conditions. Îf international law ³nterpretation is a clarification of the content standards, objectives, tasks in a certain situation and in light of the general principles of law. Substantiates that the interpretation of international law in their application helps to eliminate shortcomings and mistakes made during their creation.