Виділ (поділ) частки із спільної часткової власності на квартиру: деякі питання реалізації - Бернацький, М.В. (Альманах права, 2011)
Виходячи із концепції існування такого виду житла, як кімната у комунальній квартирі, у статті досліджуються правові проблеми поділу та виділу частки у спільній частковій власності на квартиру та доводиться необхідність у таких випадках визнання права власност і на кімнату з наданням квартирі правового режиму комунальної. Исходя из концепции существования такого вида жилья, как комната в коммунальной квартире, в статье исследуются правовые проблемы разделения и выделения доли в общей долевой собственности на квартиру и доказывается необходимость в таких случаях признания права собственности на комнату с предоставлением квартире правового режима коммунальной. Proceeding from the concept of existence of such kind of habitation as a room in a communal flat, in article legal problems of division and share allocation in the general share property on apartment are investigated and necessity for such cases of a recognition of the property right to a room with granting is proved to apartment of a legal regime municipal.