Правові аспекти порядку прийняття рішення про місцевий бюджет - Гайка, О.Р. (Альманах права, 2011)
У статті досліджується порядок прийняття рішень про місцеві бюджети, який здійснюється відповідно до вимог законодавства про місцеву нормотворчу діяльність та відповідно до норм бюджетного законодавства. Встановлено, що прогалини в бюджетному законодавстві зумовили формування різних підходів до регулювання цих питань на рівні регламентів місцевих рад. В статье рассматривается порядок принятия решений о местных бюджетах, который осуществляется согласно требованиям законодательства о местном нормотворчестве и в соответствии с нормами бюджетного законодательства. Установлено, что пробелы в бюджетном законодательстве стали причиной формирования различных подходов к регулированию указанных вопросов на уровне регламентов местных советов. In the article are considered the order of decision-making on local budgets which occurs according to requirements of the legislation about local law-making and norms of the budgetary legislation. It is established that blanks in the budgetary legislation became the reason of formation of various approaches to regulation of the specified questions at level of local councils regulations.