Міжгалузевий підхід до вирішення проблем в галузі права інтелектуальної власності - Мельниченко, В.Р. (Альманах права, 2011)
У статті проведений аспектний аналіз проблемного стану інтелектуальної власності в Україні з урахуванням різних чинників, що на нього впливають. Показано міжгалузевий суспільно-правовий характер проблем сучасного українського суспільства в процесі його інтелектуалізації. Висвітлено шляхи оптимізації захисту прав інтелектуальної власності. В статье проведенный аспектный анализ проблемного состояния интеллектуальной собственности в Украине с учетом разных факторов, которые на него влияют. Показан межотраслевой общественно-правовой характер проблем современного украинского общества в процессе его интеллектуализации. Освещены пути оптимизации защиты прав интеллектуальной собственности. The article presents an aspectual analysis of the problematic state of intellectual property in Ukraine taking various factors into account that impact on such state. It shows the inter-branch social and legal character of the problems of modern Ukrainian society in its intellectualization process. The article also expands on the ways of optimizing the protection of intellectual property rights.