Інтерпретаційні і прикладні аспекти деяких морфологічних характеристик порошків надтвердих матеріалів - Петасюк, Г.А. (Сверхтвердые материалы, 2010)
Подано результати дослідження інформаційної і геометричної суті новітніх морфологічних характеристик порошків надтвердих матеріалів та ступеню їх чутливості до змін якості порошку. Викладено нову оригінальну методику опосередкованого визначення середнього значення кута загострення різальних кромок зерен абразивних порошків. Вперше отримано емпіричну математичну модель взаємозв’язку кута загострення різальних кромок і еквівалентного діаметра зерен мікропорошків синтетичного алмаза з їх абразивною здатністю. Приведены результаты исследования информационной и геометрической сути передовых морфологических характеристик порошков сверхтвердых материалов и степени их чувствительности к изменениям качества порошка. Изложена новая оригинальная методика опосредствованного определения среднего значения угла заострения режущих кромок зерен абразивных порошков. Впервые получено эмпирическую математическую модель взаимосвязи угла заострения режущих кромок и эквивалентного диаметра зерен микропорошков синтетического алмаза с их абразивной способностью. The results of the analysis of the information and geometrical essences of the new morphological characteristics of superhard materials powders and the degree of the characteristics sensitivity to changes the powder quality have been considered. A new original procedure of the indirect calculation of the mean value of edge angles of abrasive powder grains has been proposed. An empirical mathematic model of the interrelation between the edge angle and equivalent diameter of synthetic diamond micron powders and their abrasive ability has been constructed.