Влияние формы и размеров наночастиц магнетита на время релаксации магнитного момента - Калиниченко, Е.А. (Мінералогічний журнал, 2011)
Проведен теоретический анализ магнитных свойств наночастиц магнетита в зависимости от их размера и формы. Проведено теоретичний аналіз магнітних властивостей наночастинок магнетиту в залежності від їх розмірів і форми. The magnetic properties of magnetite nanoparticles in dependence of their dimensions and form were analyzed theoretically.