Вплив плазмової обробки на зміну елементного складу поверхні робочого шару твердосплавного інструменту, її шорсткості та зносостійкості - Лавріненко, В.І.; Ситник, Б.В.; Скрябін, В.О.; Ткач, В.М.; Самотугін, С.С.; Мазур, В.О.; Кудінова, К.В.; Чепурной, А.Д.; Сердюк, Ю.Д. (Сверхтвердые материалы, 2010)
Наведено дослідження зі впливу плазмової обробки на зміни в елементному складі поверхневого шару твердосплавного інструменту. Показано зміну шорсткості поверхні, яку піддавали впливу плазмового струменя. Наведено дані з експлуатаційних властивостей твердосплавного інструменту при точінні. Представлены исследования по влиянию плазменной обработки на изменения в элементном составе поверхностного слоя твердосплавного инструмента. Показаны изменения показателей шероховатости поверхности после плазменной обработки. Приведены данные по эксплуатационным свойствам твердосплавного инструмента при точении. The paper addresses the influence of plasma treatment on the changes of elemental composition of the surface layer of a cemented carbide tool. The changes in roughness of the surface subjected to plasma spray are shown. The performance characteristics of plasmatreated carbide tools in turning are reported.