Дослідження впливу плазмової обробки на різальну поверхню шліфувальних кругів з надтвердих матеріалів - Лавріненко, В.І.; Скрябін, В.О.; Ситник, Б.В.; Смоквина, В.В.; Лєщук, І.В.; Ткач, В.М.; Самотугін, С.С.; Мазур, В.О.; Кудінова, К.В. (Сверхтвердые материалы, 2010)
Подано дослідження з впливу плазмової обробки на різальну поверхню шліфувальних кругів з надтвердих матеріалів на полімерних та металічних зв’язках. Показано зміну твердості поверхні кругу, що піддавали впливу плазмового струменя. Наведено дані з експлуатаційних показників шліфувального інструменту після плазмового впливу на поверхню кругу. Представлено исследование влияния плазменной обработки на режущую поверхность шлифовальных кругов из сверхтвердых материалов на полимерных и металлических связках. Исследовано изменение твердости поверхности круга, на который воздействовал плазменный луч. Приведены данные по эксплуатационным показателям шлифовального инструмента после плазменной обработки поверхности круга. The paper addresses the effect of plasma treatment on the working surface of polymer- and metal-bonded superabrasive grinding wheels. The investigation has shown a change in hardness of the wheel surface treated with a plasma jet. The paper provides some data on the performance of plasma-treated grinding tools.