Получение материалов из нанопорошков оксида алюминия с применением современных методов консолидации - Кислый, П.С.; Геворкян, Э.С.; Шкуропатенко, В.А.; Гуцаленко, Ю.Г. (Сверхтвердые материалы, 2010)
Исследованы процессы горячего прессования нанопорошков оксида алюминия. Рассмотрены особенности их уплотнения в процессе горячего прессования, а также влияние режимов горячего прессования на структуру материалов из нано- и субмикронных порошков оксида алюминия. Исследованы кинетика роста зерен нано- и субмикронных порошков в процессе горячего прессования, зависимость плотности полученных материалов от режимов горячего прессования. Досліджено процеси гарячого пресування нанопорошків оксиду алюмінію. Розглянуто особливості їх ущільнення в процесі гарячого пресування, а також вплив режимів гарячого пресування на структуру матеріалів з нано- и субмікронних порошків оксиду алюмінію. Досліджено кінетику росту зерен нано- и субмікронних порошків в процесі гарячого пресування, залежність щільності отриманих матеріалів віт режимів гарячого пресування. Processes of hot pressing of aluminum oxide nanopowders and special features of their compaction have been discussed. The effect of hot pressing parameters on the structures of materials from aluminum oxide nano- and submicron powders has been studied. The kinetics of grain growth of nano- and submicron powders during hot pressing and the dependence of the resultant materials density on hot pressing parameters have been analyzed.