Особливості механічних та трибологічних властивостей інтерметалідів на основі алюмінію, нікелю та титану за умов локального навантаження - Мільман, Ю.В.; Грінкевич, К.Е.; Мордель, Л.В.; Козирєв, Д.В.; Ткаченко, І.В.; Купрін, В.В. (Электронная микроскопия и прочность материалов, 2013)
Определен комплекс механических свойств интерметаллидов с использованием разработанных авторами методик и методов микро- и нанотвердости. Особенности поведения в зависимости от химического состава и методов получения интерметаллидов (в частности, при трении с индентором ШХ15) изучены в условиях статического и динамического нагружений. Визначено комплекс механічних властивостей інтерметалідів з використанням розроблених авторами методик та методів мікро- та нанотвердості. Особливості поведінки в залежності від хімічного складу та методів отримання інтерметалідів (зокрема, при терті з індентором ШХ15) вивчено за умов статичного та динамічного навантажень. The complex mechanical properties of intermetallic compounds was determined by the original authors methods and the micro-and nanohardness methods as well. The influence of the chemical composition and intermetallic technology on their behaviors (especially friction progress) was studied under static and dynamic loading.