Дослідження нелінійної пружності пористого оксиду алюмінію резонансними - Вдовиченко, О.В.; Ткачук, Н.Д. (Электронная микроскопия и прочность материалов, 2013)
З метою встановлення можливості застосування нових неруйнівних акустичних методів для виявлення дефектів типу тріщин в керамічних матеріалах із застосуванням гармонічного аналізу та вейвлет-аналізу вивчено нелінейну пружну поведінку зразків пористого оксиду алюмінію з вмістом пороутоврювача 4—16%, спечених за температур 1623—1823 К в умовах механічного резонансу. С целью установления возможности применения новых неразрушающих акустических методов для обнаружения дефектов типа трещин в керамических материалах с использованием гармонического анализа и вейвлет-анализа изучено нелинейное упругое поведение образцов пористого оксида алюминия c содержанием порообразователя 4— 16%, спеченных при температурах 1623—1823 К в условиях механического резонанса. The nonlinear elastic behavior of the samples of porous alumina, containing 4 to 16% of polyethylene glycol binder sintered at 1623 to 1848 K under condition of mechanical resonance for determine of possibility to use of new non-destructive acoustic techniques with aim to estimate of presence of crack-like defects in ceramics was studied using Fourier analysis and wavelet analysis.