Математична оцінка надійності струмоприймачів електровозів за критерієм зношування накладок - Баб’як, М.О.; Грилицький, М.Д.; Богатов, О.С. (Электрические контакты и электроды, 2012)
Проаналізовано результати експериментальних досліджень експлуатаційного зношування накладок струмоприймачів електровозів постійного струму. Визначено експлуатаційну надійність елементів струмоприймачів, інтенсивність зносу накладок при реальних пробігах електровозів для різних матеріалів контактних пластин.